Att förebygga är bättre än attt bota

Ytlig tromboflebit kan skada din livskvalitet, din frihet att röra på dig och underminera ditt självförtroende. Förutom behandling med Hirudoid, finns det ett antal rekommendationer som du kan följa för att skydda dina veners hälsa.

Låt inte din livskvalitet glida från dig

Tidigt förebyggande är nyckeln för att undvika venösa sjukdomar och utvecklande av tillståndet samt förlust av livskvalitet som kan uppkomma på grund av detta. Även om vissa avgörande faktorer (ärftlighet och ålder) är utanför din kontroll finns det ett antal effektiva försiktighetsåtgärder du kan vidta, både genom att göra saker och genom att undvika saker.

Vad vi rekommenderar att göra

  • Ät en hälsosam och balanserad kost

  • Ät grönsaker och mat som är rika på fibrer

  • Drick två liter vatten om dagen

  • Träna regelbundet - att gå kan hjälpa till att förbättra blodflödet

Vad vi rekommenderar att undvika

  • Perioder med långvarigt sittande

  • Övervikt

  • Alkohol och tobak

  • Att ha på sig åtsittande kläder - såsom gördel eller bälten

Regelbunden träning är en viktig del av förebyggandet

Regelbunden träning hjälper till att förbättra blodcirkulationen i venerna och förhindra venös insufficiens. Du kan utföra en benmassage på din egen kropp genom att stryka uppåt från fotleden till lymfkörtlarna på baksidan av knäet. Att göra detta till en daglig vana några minuter efter jobbet är ett utmärkt sätt att öka blodcirkulationen och hålla sig frisk och aktiv! Du kommer att bli förvånad över benmassagens direkta effekt samt dess föryngrande resultat.

Vi har utformat dessa enkla och effektiva övningar åt dig. Och gissa vad: du kan göra dem enkelt i ditt hem eller på kontoret. 

HEMMA ÖVNINGAR

Här är 5 övningar som du kan göra hemma och hjälpa till att förbättra din blodcirkulation.

ÖVNINGAR PÅ JOBBET

Om du lägger mycket tid på att sitta på jobbet kan du märka av svullna ben eller benvärk och trötthet. Gå runt lite varje timme. När du går till kaffemaskinen eller badrummet, försök att göra detta en gång, varje timme.

Vi har till och med några speciella övningar som du kan utföra på jobbet! Dra nytta av den tid du spenderar bakom ditt skrivbord för att få en ven-kondition. Dessa fyra övningar är diskreta, enkla och effektiva.